Appel peer crumble

22 nov

Appel peer crumble

Lekker! Zoet, warm fruit.

Deze crumble is super eenvoudig om te maken en kan bijna niet mislukken. Wandelen, bos, vallende blaadjes in mooie kleuren en appel peer crumble – een perfecte combinatie voor een zondagmiddag in de herfst…

Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Je bent 10 tot 15 minuten bezig en dan moet de crumble een half uurtje in de oven.

Dit heb je nodig

(4-6 personen)

  • 150 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 60 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 appels (bijvoorbeeld Elstar), geschild en in hapklare stukjes
  • 2 peren (bijvoorbeeld Doyenne de comice), geschild en in hapklare stukjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng bloem, suiker en zout in een kom en voeg de koude boter in stukjes toe. Wrijf deeg met je vingers totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Of maak er kruimeldeeg van in een keukenmachine.
  3. Verdeel het fruit over een ovenschaal of eenpersoons ovenschaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg er overheen. Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Het deeg moet mooi goudbruin zijn.

Bron
Appel-peer crumble met custard van Mannin van Baksels.net

Plaats een reactie