Pasta verdura

14 nov

Pasta verdura

Pasta met rode saus, maar dan anders. Paprika, tomaat en balsamico-azijn spelen de hoofdrol. Vegetarisch en één en al vitaminen!

De saus heeft een vrij lange bereidingstijd, maar dat is vooral oventijd. Je bent maximaal een twintig minuten actief bezig, inclusief hakken en snijden.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 500 gram spaghetti of linguine
  • 3 rode paprika’s, zonder zaadlijst en in helften
  • 2 rode uien, gepeld en in helften
  • 500 gram tomaten, in helften
  • halve tot hele bol knoflook, gepeld
  • 75 milliliter balsamicoazijn
  • 50 milliliter olijfolie + wat om in te vetten
  • zout en peper naar smaak
  • 12 zwarte olijven, in ringen
  • geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met olie.
  2. Leg de groenten zo veel mogelijk in een enkele laag in een ovenschaal. Giet de olie en azijn erover en geef enkele draaien aan de zout- en pepermolen. Zet de schaal 50 minuten in de oven.
  3. Kook de pasta volgens de verpakking als de groenten bijna gaar zijn.
  4. Laat de complete inhoud van de ovenschaal  2 minuten afkoelen en pureer het tot een gladde massa. Proef en voeg zo nodig peper en zout toe.
  5. Serveer de pasta met de verdurasaus erover en bestooid met parmezaanse kaas, olijven en wat extra zwarte peper.

Bron
Linguine met groentesaus uit De complete pastakeuken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: