Griekse ovenschotel met feta

20 nov

Griekse ovenschotel met feta

Een gemakkelijk doordeweeks recept, boordevol smaak: gezond, snel en lekker!

Met een knapperig stuk brood erbij heb je een complete vegetarische maaltijd. Of geef er een (gepaneerde) schnitzel bij voor de vleesliefhebber.

Voor dit recept kies ik altijd bonen uit een pot. Je kunt natuurlijk ook zelf weken en koken, maar het fijne aan dit gerecht vind ik juist de handigheid en de snelheid. Daarom gebruik ik ook tomaten uit blik. Beide smaken prima in deze ovenschotel.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • groot blik/pot witte bonen (720 ml) , afgespoeld
  • blik tomatenblokjes
  • 150 gram feta, aan stuk, zodat je wat grotere blokken kunt snijden
  • flinke ui, gesnipperd (niet te fijn)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel suiker
  • enkele takjes peterselie
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de ui totdat deze glazig is. Voeg knoflook toe en roer nog even om.
  3. Voeg de tomaten en het suiker toe. Roer. Voeg dan tijm,  oregano, peper en zout toe. Laat het goed warm worden en doe er dan de bonen bij.
  4. Doe de tomaten-bonenmix in een ovenschaal als ook de bonen warm zijn.
  5. Verdeel de feta erover. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Verdeel de peterselie over de schotel.
  6. Zet de schotel 5 tot 10 minuten in de oven.

Bron
Griekse bonenschotel met feta van missFromage

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: