Aloo ghobi – vegetarische curry

11 dec
Aloo ghobi - vegetarische curry

Aloo ghobi – vegetarische curry

Een gerecht waarmee je alle kanten uit kunt.  Als hoofdgerecht is het voldoende voor vier personen. Geef er dan (gekruide) rijst bij. Als je er nog wat Indiaase gerechtjes bij serveert, kun je het aantal personen ‘uitbreiden’.
Maar je kunt aloo ghobi ook als een vegetarische curry als voorgerecht serveren. Of juist als bijgerecht.

Dit Indiase gerecht staat slechts 25 minuten op het vuur en ook de voorbereiding is zo gebeurd. Eenmaal in de pan heb je er een kwartier geen omkijken meer naar. Zowel qua bereiding als qua smaak een favoriet in mijn keuken!

Dit heb je nodig
(voor 4 personen – zie inleiding)

  • 1 flinke bloemkool, in hapklare roosjes
  • 350 gram aardappelen (vastkokend), geschild en in hapklare stukken
  • 1 grote ui, in grove snippers
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 stuk gember, zo groot als een duim, fijngehakt
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel bruin mosterdzaad
  • 1 theelepel garam massala
  • 150 milliliter water
  • 4 eetlepels olie
  • zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Fruit ui, knoflook, gember en mosterdzaad 2 minuten in de olie.
  2. Voeg aardappelen toe en bak het geheel nog 4 minuten,
  3. Voeg de bloemkoolroosjes, overige kruiden en water toe. Doe een deksel op de pan en laat het een kwartier stoven.

Bron
missFromage.com

Advertenties

5 Reacties to “Aloo ghobi – vegetarische curry”

  1. maloustrik december 11, 2012 bij 21:39 #

    Dat hebben we laatst ook gegeten, super lekker. Een aanrader!

  2. Alize februari 11, 2013 bij 14:49 #

    Dit ziet er wel ontzettend lekker uit! Ik ben zelf laats bij Remon Afro Asian Market in Rotterdam geweest en heb hier allerlei exotische ingrediënten gekocht. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan en hoop op net zo’n lekker uitziend gerecht als dit!

  3. Alize februari 13, 2013 bij 13:35 #

    Het was heerlijk! Ik heb iéts minder bloemkool gebruikt (en ik denk iets minder kruiden :)) maar voor de rest gewoon het recept gevolgd. I love it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: