Risotto Milanese

27 dec
Risotto Milanese

Risotto Milanese

Een eenvoudige risotto die natuurlijk heerlijk is als voorgerecht. Maar wij eten het ook vaak als hoofdgerecht, samen met champignons met veel knoflook en peterselie en een lekkere worst of gehaktbal.
Een combinatie die je echt eens zou moeten proberen.

Tip voor extra vitaminen

Begin met het koken van het water voor de bouillon. Voeg er verschillende groenten aan toe (prei, ui, peen, tomaat), die je een half uurtje zacht laat pruttelen. Haal de groenten eruit en voeg daarna het bouillonblokje toe. Het duurt dan wat langer, maar de risotto bevat zo extra vitaminen.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 280 gram risottorijst
  • 1 liter bouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 buisje of envelopje saffraan (0,05 gram)
  • boter

Zo maak je het

Het zal zo’n 20 minuten duren voordat de risotto klaar is, vanaf het moment dat je de korrels in de pan doet. De risotto mag niet droog zijn; het vocht maakt het juist lekker smeuïg.
Let op: de kans is groot dat je niet alle bouillon nodig hebt! Proef en ga op het mondgevoel af.

  1. Week de saffraan 10 minuten in enkele eetlepels heet water.
  2. Verhit de boter in een pan. Bak de ui in de boter totdat deze glazig is. Voeg risottorijst toe. Bak enkele minuten totdat de rijstkorrels een glanzend laagje hebben.
  3. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer totdat dit nagenoeg opgenomen is. Blijf flink roeren. Zo bereik je een heerlijke creamy structuur van het vocht tussen de korrels.
    Herhaal dit tot de rijst de gewenste structuur heeft. Dat betekent dat de korrel nog goed stevig, maar niet hard meer is. Voeg de saffraan toe bij de derde soeplepel.
  4. Haal de pan van het vuur. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer door elkaar.
  5. Verdeel de risotto over de borden en maak eventueel af met wat peterselie.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: