Gezonder eten tijdens de zwangerschap

4 feb

Eind 2012 riep AugurkenMetSlagroom op mee te doen aan de enquête over voedingsgewoonten van zwangere vrouwen van afstuderend diëtiste Wietske Zwinkels. Uit deze enquête blijkt dat de ondervraagde 93 zwangere vrouwen minder eten dan de aanbevolen hoeveelheden.

Griekse ovenschotel met feta

Griekse ovenschotel met feta

Vooral groenten en halvarine worden dagelijks minder gegeten dan aanbevolen, geeft Zwinkels aan. Maar de ondervraagde vrouwen eten ook te weinig brood, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten.

Groenten en peulvruchten

Dat er te weinig groenten en peulvruchten wordt gegeten, vindt AugurkenMetSlagroom erg jammer. Groenten en peulvruchten kunnen zo ontzettend lekker worden klaargemaakt. En er zijn zo veel mogelijkheden om dat te doen.
Reden te meer om dit blog vol te stoppen met goede groenterecepten! Hieronder staan alvast enkele toppers:

Aanbevolen hoeveelheden
Wil je weten hoeveel groenten, vetten, brood, fruit, vlees enzovoorts wordt geadviseerd? Klik dan door naar gezondzwangerzijn.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: