Lunch: courgette omelettes

21 mrt
Courgette omelettes

Courgette omelettes

Dat heb ik wel vaker; mensen (voornamelijk zussen) die op woensdag, mijn mama-dag, toevallig in de buurt zijn rond lunchtijd. Die dag zou zus D. gezellig aanschuiven. Ik trek op woensdag wel vaker wat meer tijd uit voor het middagmaal, maar als er ook nog eters komen, wordt het extra leuk.

Om op een lekkere en moeiteloze manier aan mijn dagelijkse portie groenten en fruit te komen, is groente eten op een ander moment van de dag dan bij het avondeten een handige uitkomst. Daar werken deze lunchkoekjes prima aan mee!

Dit heb je nodig

(10-12 omelettes)

  • 1 courgette, geraspt en geslingerd in een theedoek*
  • 3 eieren
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes basilicum, gescheurd
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • boter

*De courgette moet zo veel mogelijk vocht verliezen. Ik doe dat door het in een theedoek te leggen, de punten bij elkaar te nemen en het zo flink rond te zwieren. Buiten. Dat zorgt tevens voor showeffect voor zoonlief (2). Koken en eten is lekker en leuk, is de boodschap die hij met de bekende paplepel ingegoten krijgt.
Maar je kunt het ook op een andere manier doen. Laten uitlekken ofzo.

Zo maak je het

  1. Meng de ingrediënten in een kom.
  2. Smelt de boter in een koekenpan. Leg steeds twee eetlepels courgette-ei op/naast elkaar in de pan, zodat je even grote ‘omelettes’ krijgt. Herhaal totdat het courgette-eimengsel op is.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: