Recept Perzik met Mascarpone

29 jun
Perzik met Mascarpone

Perzik met Mascarpone

Lekker fruitige nagerechtjes hoeven niet veel tijd te kosten. Binnen 5 minuten kun je van deze perziken genieten (als je er twee of vier maakt).

Op de foto zie je perziken met amandelschaafsel, maar ik maak dit recept ook wel eens met hazelnootcrunch. Klinkt leuk, maar is niks meer dan hazelnoot uit de vijzel. Hou het erg grof. Geen vijzel? Leg een hazelnoot op een plat werkvlak en druk er een keer op met je hand. Gebruik twee of drie hazelnoten per perzik.

Dit heb je nodig

(2 personen)

  • 2 perziken, eventueel ontveld
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 theelepel suiker, meer naar smaak
  • 2 theelepels amandelschaafsel of hazelnootcrunch

Zo maak je het

  1. Snij de perziken in tweeën. Verwijder de pit.
  2. Klop de mascarpone los met de suiker. Verdeel de mascarpone over de holtes waar eerst de pit zat.
  3. Strooi er de noot naar keuze overheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: