Recept Spaghetti alla Puttanesca

23 jul
Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca

Interessant feitje, altijd leuk voor het gesprek aan tafel: spaghetti alla puttanesca betekent zoveel als ‘slettenspaghetti’. Het schijnt dat dit gerecht nogal eens in Italiaanse bordelen werd geserveerd.

Naar dames van lichte zeden om te eten? Dat klinkt nog erger dan Playboy lezen voor de interviews. Misschien dat de andere lezing dan klopt. Die vertelt dat de dames van lichte zeden de pasta juist zelf aten. Ze hoefden de deur vaak niet uit voor de ingrediënten, want die behoren tot de standaard voorraad in Italië. Ook weer een verhaal waarop je gemakkelijk kunt schieten…

Hoe dan ook, het is een goed bordje pasta. De ansjovis geeft een diepere smaak aan de pastasaus, zonder overheersend te zijn. Groene salade erbij, eventueel een broodje en klaar ben je.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 500 gram spaghetti
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 30 gram ansjovisfilet, in stukjes
  • 50 gram zwarte olijven, gehalveerd of grof gehakt
  • 2 eetlepels kappertjes, waarvan 1 grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 gedroogde peperoncino, fijngesneden (alternatief: 0,5 theelepel chilivlokken of 0,25 theelepel chilipoeder)
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper, naar smaak

Spaghetti alla Puttanesca maken

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spaghetti af met koud water, doe terug in de pan, giet er wat olijfolie over en meng.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ansjovis toe en bak 4 minuten op niet te hoog vuur. Roer en duw met de spatel; de ansjovis hoort ‘opgelost’ te worden in de olie. Voeg de knoflook en peperoncino toe. Roer een halve minuut. Voeg de tomatenblokjes, olijven en kappertjes toe. Laat een minuut of 10 pruttelen op laag vuur. Het vocht is nu grotendeels verdampt. Voeg de helft van de peterselie en eventueel zout en peper toe. Roer door.
  3. Doe de puttanescasaus door de spaghetti. Verdeel de spaghetti alla puttanesca over de borden. Maak af met de overige peterselie.
Advertenties

Eén reactie to “Recept Spaghetti alla Puttanesca”

  1. funnymrs juli 23, 2013 bij 15:55 #

    Heerlijk recept! Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: