Recept Knoflooksaus

13 aug
Knoflooksaus

Knoflooksaus

Zelf knoflooksaus maken is bijna even simpel als een potje kopen. En het is zo veel lekkerder…

Vergeet mayonaise; een teen knoflook of twee, (dikke) yoghurt en wat zout geeft al een goed sausje. Versgemalen zwarte peper erbij pept ‘m wat op. En als je lekker culinair wilt doen, snijd je de blaadjes van enkele takjes munt en/of koriander fijn.

Deze versie van de home made knoflooksaus smaakt super bij shoarmaburgers. Een schaaltje Griekse fetasalade zorgt voor de broodnodige vitamines.

Ingrediënten

(250 gram saus)

  • 250 gram (Griekse of Turkse) yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • blaadjes van enkele takjes munt, fijngesneden (optioneel, maar aanrader)
  • blaadjes van enkele takjes koriander, fijngesneden (optioneel, maar aanrader)
  • zout en peper, naar smaak

Knoflooksaus maken

  1. Meng de ingrediënten.
  2. Laat minimaal een kwartier staan voor gebruik. Als je de saus langer dan een kwartier laat staan, zet ‘m dan afgedekt in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: