Recept Chocoladefudge met Noten

18 aug
Chocoladefudge met noten

Chocoladefudge met noten

Als je eens een keer lekker wilt snoepen, moet je het goed doen. Dan geniet je er tenminste van.

Met die zwangere buik zie je een snaai-kilootje meer of minder niet, maar geloof me, straks ben je gelukkiger als je je een beetje inhoudt. Niet achteloos het een na het ander naar binnen werken, maar af en toe bewust iets eten waar je ontzettend blij van wordt.

Chocoholic

Met dit recept weet je als chocoholic zeker dat je goed zit. De chocoladefudge is lekker zacht en romig en je hebt er meteen zo lekker veel van. Daarbij is het recept super eenvoudig. Het moeilijkst is wachten totdat de chocoladefudge genoeg is gehard.

Ingrediënten

  • 350 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 1 blik gecondenseerde melk* (ca. 400 gram)
  • 1 eetlepel (room)boter
  • 1 eetlepel slagroom, ongeklopt
  • 1 theelepel vanillearoma, optioneel
  • 100  gram gemengde noten, naar smaak (bijvoorbeeld: pecannoten, hazelnoten en amandelen)

*gecondenseerde melk kun je in de supermarkt kopen. Het ligt meestal bij de koffiemelk in de buurt of bij de Aziatische ingrediënten.

Chocoladefudge met noten maken

  1. Neem een platte schaal van ongeveer 25 x 25 centimeter. Bekleed de schaal met vershoudfolie. Verdeel de noten over de bodem.
  2. Doe de melk in een steelpannetje en zet het vuur laag. Voeg de chocolade toe. Blijf roeren. Laat de chocolade helemaal smelten in de melk.
  3. Als de chocolade is gesmolten, haal je de pan van het vuur. Voeg boter en slagroom toe en als je wilt de vanillearoma. Roer door. Schenk rustig over de noten in de schaal.
  4. Laat de fudge wat afkoelen en zet het dan afgedekt in de koelkast. Laat het een nachtje in de koelkast staan, of – als je er niet vanaf kunt blijven – in elk geval een paar uur. Snij de fudge in blokjes en geniet.

Bewaartip

Bewaar fudge in de koelkast (als je kunt).

Bron
Dit recept verscheen eerder op mijn persoonlijke foodblog missFromage.com.

4 Reacties naar “Recept Chocoladefudge met Noten”

  1. ennairamnl augustus 31, 2013 bij 09:36 #

    Lekker hoor, maar zijn dit niet juist de dingen die je moet laten staan, zéker tijdens de zwangerschap? Nu ik zwanger ben, zweer ik dit soort dingen namelijk echt af….

    • missfromage augustus 31, 2013 bij 10:43 #

      Ik kan me je vraag goed voorstellen. Maar gezonde zwangere vrouwen mogen best een keer snoepen, vooral als ze proberen (extra) gezond te leven tijdens de zwangerschap. Het is voor jezelf het fijnst als je dat met mate doet, zodat er niet te veel extra kilootjes bijkomen die je na je zwangerschap weer kwijt moet raken. Maar je hebt geen chocoladeverbod tijdens de zwangerschap.

      • ennairamnl augustus 31, 2013 bij 10:44 #

        Dat is absoluut waar. Misschien ben ik gewoon wat te bang om straks 30 kg aan te komen 😉

      • missfromage augustus 31, 2013 bij 12:00 #

        Dat lijkt me een goede instelling, hoor. Maar je mag ook blijven genieten, van gezond én ongezond 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: