Baba ganoush

31 aug
Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush is een dip of spread van aubergine, afgemaakt met heerlijke smaakmakers. Een gezond borrelhapje of groenterijke lunch.

Dip er brood in of smeer het op een pitabroodje. Tip: steek ook wat rauwkost tussen de pita.

Voor dit gerecht laat je de aubergines eerst verbranden in de oven, wat het vruchtvlees een heerlijk geroosterd smaakje meegeeft. Vergeet niet gaatjes in de aubergines te prikken voordat je ze in de oven legt. Als je dat niet doet, loop je het risico dat de hele boel ontploft…

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 flinke theelepels pindakaas (of sesampasta)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper, naar smaak
  • peterselie, ter garnering

Baba ganoush maken

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand.
  2. Prik gaatjes in de aubergines. Leg de aubergines op zilverfolie in de oven. Laat de aubergines aan alle kanten verbranden.
  3. Verwijder de verbrande schil, snijd de aubergines in stukjes en laat wat vocht eruit lekken.
  4. Pureer de aubergineblokjes samen met de overige ingrediënten. Maak af met peterselie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: