Recept Quiche met Cherrytomaatjes en Pijnboompitten

2 okt

Een lekker knapperige korst van deeg en een zachte, luchtige vulling met kaas-knoflooksmaak. Een super goede combinatie! Daar hoef je eigenlijk niks meer aan toe te voegen om lekker te eten, als je er een salade bij eet. Maar tomaatjes, bosui en pijnboompitten maken het helemaal af.

Quiche met Cherrytomaatjes en Pijnboompitten

Quiche met Cherrytomaatjes en Pijnboompitten

Ei in de zwangerschap
Voor veel vrouwen is ei eten en zwanger zijn een lastige combinatie. Maar het enige wat je hoeft te onthouden is dat ei helemaal gestold moet zijn, zowel het eiwit als de dooier. In dit recept hoef je geen melk toe te voegen aan het eimengsel, waardoor het ook erg duidelijk is of het ei lang genoeg in de oven heeft gestaan.

Variatie
Wil je eens een andere vulling maken? Hou er dan rekening mee dat de ingrediënten niet of nauwelijks meer garen in het eimengsel. Ze moeten dus knapperig kunnen blijven of al gaar zijn als je ze op de taartbodem legt.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 4 vellen hartige taartdeeg
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 50 gram Parmezaanse kaas, in grove stukken
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 of 3 bosuitjes, in ringen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eieren
  • 2 deciliter crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper, naar smaak

Quiche maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed de quichevorm met het hartige taartdeeg. Rol het eventueel wat uit om de hele vorm te kunnen bedekken.
  3. Doe de Parmezaanse kaas, knoflook en wat peper in een keukenmachine. Draai totdat het een kruimelige massa is.
    Heb je geen keukenmachine? Dan rasp je de kaas en pers je de knoflook.
  4. Verdeel het kaas-knoflookmengsel over de taartbodem.
  5. Verdeel de pijnboompitten, de cherrytomaatjes (snijvlak boven) en bosui over de bodem.
  6. Doe eieren, crème fraîche en tijm in een kom en meng grondig. Voeg wat zout en peper toe. Giet het eimengsel rustig over de vulling.
  7. Bak de quiche ongeveer een half uur in de oven. De quiche is klaar als het eimengsel helemaal gestold is.
Advertenties

Eén reactie to “Recept Quiche met Cherrytomaatjes en Pijnboompitten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gezond eten tijdens de feestdagen bij zwangerschap of zwangerschapsdiabetes | Mamazoekt Community - november 19, 2013

    […] Quiche met cherrytomaatjes en pijnboompitten, serveer met een winterse salade van veldsla, tomaat, komkommer en croutons. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: