Tomatensoep

18 okt
Tomatensoep

Tomatensoep

Er zijn van die gerechten die lekker snel zijn voor doordeweeks, maar die niet voldoende groente bevatten. Dan is dit een ideaal soepje om vooraf te eten. Even gemakkelijk als tomatensoep uit blik, maar vele malen lekkerder.

Op de foto zie je een versie met basilicum, maar je kunt werkelijk alles wat je lekker vindt bij tomaat toevoegen. Groenten, kruiden, pasta, rijst, omeletreepjes, croutons, zelfgedraaide soepballetjes. Varieer ook gerust met de hoeveelheid bouillon. Gekruide soep mag voor mij vrij dik zijn, gevulde liever wat dunner.

Zo’n tomatensoep eten wij vaak voor deze gerechten:

Ingrediënten

(2 à 3 personen)

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 milliliter bouillon (van een blokje)
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel extra ingrediënten (zie tekst hierboven)
  • staafmixer

Tomatensoep maken

  1. Verwarm de bouillon. Voeg de tomatenblokjes inclusief sap toe. Voeg zout, peper en eventueel kruiden toe. Warm goed door (koken hoeft niet).
  2. Pureer met de staafmixer.
  3. Voeg eventueel extra ingrediënten toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: